شعار روز جهانی غذا "رفتار ما آینده ما را می سازد ، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی "
نشست خبری به مناسبت ( روز جهانی غذا ) با حضور معاون غذا ودارو و اصحاب رسانه ، روز چهارشنبه بیست وچهارم مهرماه نودو هشت در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشگاه برگزارشد.
دکتر محبوب نعمتی ،معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز از 2841 بازدید در حوزه غذا در طول سال جاری خبر داد و گفت: این بازدیدها منجر به 33 مورد معرفی به مراجع قضایی، 91 مورد معدوم سازی مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته شده و در مجموع 92 تن مواد غذایی فاسد در سال جاری معدوم سازی و از چرخه مصرف خارج شدهاند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر محبوب نعمتی در این نشست خبری به مناسبت 16 اکتبر (روز جهانی غذا) با بیان اینکه 1844 واحد تولیدی در استان وجود دارد، اظهار کرد: این واحدهای تولیدی شامل کارخانجات تولید مواد خوراکی و آشامیدنی، واحدهای آرایشی و بهداشتی، کارگاههای شناسه دار بهداشتی (تولید کنندگان کوچک)، سردخانهها نظارتی بوده که اکثریت فعال و تعداد معدودی نیز در حال حاضر غیر فعال هستند و معاونت غذا و دارو بر تمامی این واحدها نظارت دارد.
وی اضافه کرد: معاونت غذا و دارو بر حدود 600 داروخانه و حدود 2000 واحد سطح عرضه آرایشی و بهداشتی، عطاریها و باشگاههای ورزشی در سطح استان نظارت میکند.
وی در ادامه با اشاره به شعار روز جهانی غذا گفت: همه ساله شعاری از طرف سازمان جهانی غذا برای این روز انتخاب شده و وزارت بهداشت کشور نیز این شعار را متناسب با نیازهای غذایی مردم ایران، بومی سازی میکند که امسال نیز شعار «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت» به این منظور انتخاب شده است.
دکتر نعمتی گفت: ریشه کن کردن گرسنگی و دسترسی عادلانه به مواد غذایی از جمله اهداف سازمان جهانی خوار و بار بوده و معاونت غذا و دارو نیز در این راستا حرکت میکند، خوشبختانه گرسنگی آشکار در بین مردم ایران وجود ندارد و شاید گرسنگی پنهان که شامل کمبود برخی مواد معدنی و ویتامینها است، در برخی افراد مشاهده شود که تلاش ما نیز برای مدیریت و کنترل دریافت اضافی غذا و برطرف کردن گرسنگی پنهان است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه شهروندان، کمبودهای دارویی را به سامانه 190 گزارش کنند، بیان کرد: با گزارش کمبودهایی دارویی به این سامانه همکاران ما داروخانهای را که داروی مورد نظر در آن موجود باشد، معرفی میکنند.
وی با بیان اینکه کاهش مصرف اسید چربهای ترانس، نمک و قند در محصولات غذایی و آشامیدنی از جمله رویکردهای سازمان غذا و دارو است، گفت: علل تغذیهای یکی از علل اصلی و زمینه ساز بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و عروقی به عنوان اولین عامل مرگ و میر بوده و در این راستا اقدام به تهیه نشانگرهای تغذیهای پشت جلد محصولات غذایی شده است.
معاون غذا ودارو اظهار کرد: نظارت بر محصولات تولیدی کارخانجات از همان ابتدای تولید نیز از دیگر اقدامات بوده و میزان قند، نمک و اسید چرب ترانس مجاز در پروانههای واحدهای تولیدی اصلاح شده و از محصولات تولیدی نمونه برداری شده و کاهش میزان قند، نمک و اسید چرب ترانس در بیش از 2200 محصول از جمله دستاوردهای نظارتی معاونت غذا و دارو تبریز است.
وی با اشاره به سامانه استعلام پروانههای بهداشتی افزود: هدف ما ، جلوگیری از تولید زیرپلهای و ورود محصولات قاچاق و غیرمجاز بوده و بارگذاری اطلاعات پروانهای ساخت در این سامانه، اطلاعاتی مانند نام تولید کننده ، تاریخ صدور پروانه و انقضاء آن را در اختیار مراجعه کننده قرار میدهد.
دکتر نعمتی در ادامه تبریز را یکی از دارندگان بیشترین نشان ایمنی و سلامت در کشور عنوان کرد و گفت: این نشان برای کارخانجات تولید شده است که بیش از سایرین به کیفیت محصولات تولیدیشان مانند کنترل باقی مانده سموم کشاورزی و فلزات سنگین اهمیت میدهند و واحدهای تولیدی تبریز هر سال بشیترین نشان ایمنی را از طرف وزارت بهداشت کسب میکنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: با توجه به کپی کردن سیب سلامت در محصولات تقلبی، سیب سلامت برای اطمینان از اصالت کالا کافی نبوده و استعلام از سایت از جمله راههای حصول اطمینان از اصل بودن یک محصول است.
وی خاطرنشان کرد: نظارت بر کمبود و قاچاق تجهیزات و ملزومات پزشکی، نظارت بر داروخانههای بخش خصوصی و دولتی ، شرکتهای توزیع دارو ، داروهای مخدر و تحت کنترل و داروهای ارائه شده به کلینیکهای ترک اعتیاد از دیگر وظایف سازمان غذا و دارو است.
دکتر نعمتی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تا حد امکان از ورود مواد اولیه تراریخته جلوگیری میشود، ادامه داد : هنوز هم طرفداران و مخالفان محصولات تراریخته در دنیا در حال جنگ هستند و سازمان غذا و دارو با تهیه برچسب و ارائه اطلاعاتی در خصوص تراریخته بودن برخی محصولات این امکان را به مصرف کنندگان میدهد تا حق انتخاب داشته باشند.
معاون غذا ودارو در پایان با بیان اینکه ماجرای داروهای تاریخ گذشته یکی از داروسازیهای آذربایجان شرقی از واقعیت دور بود، گفت: این داروهای تاریخ گذشته در انبارگردانی لیست و بخشی از آن در محل کارخانه داروسازی معدوم سازی شده بود و قسمتی از مواد اولیه مانند نشاسته و ژلاتین نیز برای معدوم سازی به تهران ارسال میشد که بنابه مشکلاتی بازگشت خورده و در راه بازگشت توسط دادستانی بستان آباد توقیف شده بود.
وی همچنین متذکر شد: پس از بررسی و رسیدن به این نتیجه که امکان فروش مواد اولیه داروسازی در بازار سیاه دارو و به اسم دارو وجود ندارد، پرونده مختومه شد.
در این نشست خبری ،به سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران ، معاون غذا ودارو پاسخهای لازم را ارائه نمود .
گفتنی است ، 16 اکتبر مصادف با بیست و چهارم مهر ماه به عنوان روز جهانی غذا انتخاب و سازمان جهانی خوار و بار نیز امسال شعار «رفتار ما، آینده ما را میسازد. رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» تعیین شده است.